Caroline Fredin
  • Hem
  • OM MIG
  • Jobba med mig
  • Kategorier
    • Livet i Vemdalen
    • Profiler & historia
    • Utflyktstips
    • Samarbeten & uppdrag
    • Recept utan gluten & socker
    • Plocka i naturen
    • Livets landsbygd
  • Hem
  • OM MIG
  • Jobba med mig
  • Kategorier
0 Likes
0 Followers
0
0
Caroline Fredin
Caroline Fredin Caroline Fredin
  • Hem
  • OM MIG
  • Jobba med mig
  • Kategorier
    • Livet i Vemdalen
    • Profiler & historia
    • Utflyktstips
    • Samarbeten & uppdrag
    • Recept utan gluten & socker
    • Plocka i naturen
    • Livets landsbygd
Blåbärspaj på Cult design porslin
  • Recept utan gluten & socker

Glutenfri och sockerfri blåbärspaj

  • 2025-10-28
Total
0
Shares
0
0
0

Här kommer ett recept på en glutenfri och sockerfri blåbärspaj – enkel och supergod!

Det här är min favoritvariant på blåbärspaj – fri från både socker och gluten, men full av smak! Fastän att den är utan både gluten och socker så gillas den av hela familjen.
Den är så enkel att göra, och passar perfekt när du vill ha något gott till fika.

Jag använder helst egenplockade blåbär från frysen, men det går lika bra med köpta bär.

Ingredienser

  • Ca 3–4 dl blåbär (tinade och avrunna)
  • 100 g smör
  • 2 dl kokosflingor
  • 3,5 dl mandelmjöl
  • 2 msk honung

Så här gör du min socker- och glutenfria blåbärspaj

  1. Förbered bären. Ta fram blåbären, låt dem tina och rinna av. Lägg dem i botten av en pajform.
  2. Smält smöret. Häll det i en bunke.
  3. Blanda de torra ingredienserna. Tillsätt kokos, mandelmjöl och honung till smöret och rör ihop till en smulig smet.
  4. Klicka ut degen. Fördela smeten över blåbären.
  5. Grädda. Sätt ugnen på 175 grader och grädda tills pajen fått fin gyllene färg – cirka 15–20 minuter beroende på ugn.
Blåbärspaj glutenfri och sockerfri

Serveringstips

Pajen blir inte fast som en klassisk pajbit, men den är ljuvligt saftig, knäckig och full av smak!
Servera den gärna ljummen med en klick vispgrädde, vaniljkvarg eller kokosyoghurt.

Så gott och så enkelt – du kommer vilja göra den om och om igen.

Socker- och glutenfri blåbärspaj

Varför du kommer älska den här blåbärspajen

  • Glutenfri och utan vitt socker
  • Snabb att göra – klar på under 30 minuter
  • Naturligt sötad med honung
  • Perfekt till din fikastund

Testa gärna och skriv en kommentar om vad du tyckte – eller tagga mig på Instagram om du bakar den. Det skulle vara kul att se!

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Previous Article
hemmagjord müsli mitt recept
  • Recept utan gluten & socker

Hemmagjord müsli – mitt eget recept

  • 2025-10-28
Läs inlägg
Next Article
kladdkaka utan gluten och socker
  • Recept utan gluten & socker

Nyttigare kladdkaka utan gluten och socker

  • 2025-10-28
Läs inlägg
You May Also Like
Kolbulle glutenfri
Läs inlägg
  • Recept utan gluten & socker

Glutenfri kolbulle på enkelt sätt

  • livetivemdalen
  • 2025-11-05
kladdkaka utan gluten och socker
Läs inlägg
  • Recept utan gluten & socker

Nyttigare kladdkaka utan gluten och socker

  • livetivemdalen
  • 2025-10-28
hemmagjord müsli mitt recept
Läs inlägg
  • Recept utan gluten & socker

Hemmagjord müsli – mitt eget recept

  • livetivemdalen
  • 2025-10-28
Snabb och enkel linsgryta
Läs inlägg
  • Recept utan gluten & socker

Snabb och enkel linsgryta

  • livetivemdalen
  • 2025-10-28
Sockerfri rulltårta
Läs inlägg
  • Recept utan gluten & socker

Rulltårta socker- och glutenfri

  • livetivemdalen
  • 2025-10-28
Chokladbars utan gluten och socker.
Läs inlägg
  • Recept utan gluten & socker

Sockerfria jordnötsbars

  • livetivemdalen
  • 2025-10-27
Våfflor utan socker och gluten. Bra recept till våffeldagen.
Läs inlägg
  • Recept utan gluten & socker

Våfflor utan gluten och vitt socker

  • livetivemdalen
  • 2025-10-25

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Caroline Fredin
Om livet i Vemdalen, platsutveckling, outdoor-äventyr och livsdesign.

Input your search keywords and press Enter.