Min son älskar ”rullbulle” som han sa när han var liten. Och det ser ju så gott ut så jag var tvungen att prova att göra en variant på en utan socker och gluten. Betyget lät inte vänta på sig. ”Det godaste jag ätit! Till och med godare än vanlig rulltårta mamma!”
Sedan 2014 äter jag en kost utan gluten och vitt socker och många av er har frågat vad jag äter så jag tänkte att det var kul att dela lite recept här!
För mig är det avkoppling att baka och ibland blir det nya recept om det är något speciellt jag är sugen på så därför bjuder jag er idag på mitt rulltårterecept.


Carolines rulltårta
Sätt ugnen på 220 grader.
Mixa en banan och 2 dl hallon med en mixer. Låt rinna av lite om du har möjlighet till det. Låt detta stå i en skål.
Vispa 3 ägg och 1,5 dl kokossocker så fluffigt det går. Vänd ner 2 dl mandelmjöl och 1 tsk bakpulver.
Bred ut smeten tunnt på en plåt m bakplåtspapper.
Grädda i mitten av ugnen i ca 5 minuter. (Kakan blir naturligt mörkare än en ”vanlig” rulltårta då både mandelmjöl och kokossocker är mörkare än vanliga ingredienser.)
När du gräddat klart tar du ut plåten och strör kokossocker över ytan och täck den sedan med bakplåtspapper och vänd den så att botten kommer upp. Dra sen försiktigt bort bakplåtspappret.
Låt kakan svalna lite och bred sen på hallonkrämen i ett tunnt lager över hela botten och rulla ihop den.
Sen är den färdig att skäras i skivor och ätas upp. Hoppas att du ska gilla den lika mycket som vi gjorde! ❤️️