Caroline Fredin
  • Hem
  • OM MIG
  • Jobba med mig
  • Kategorier
    • Livet i Vemdalen
    • Profiler & historia
    • Utflyktstips
    • Samarbeten & uppdrag
    • Recept utan gluten & socker
    • Plocka i naturen
    • Livets landsbygd
  • Hem
  • OM MIG
  • Jobba med mig
  • Kategorier
0 Likes
0 Followers
0
0
Caroline Fredin
Caroline Fredin Caroline Fredin
  • Hem
  • OM MIG
  • Jobba med mig
  • Kategorier
    • Livet i Vemdalen
    • Profiler & historia
    • Utflyktstips
    • Samarbeten & uppdrag
    • Recept utan gluten & socker
    • Plocka i naturen
    • Livets landsbygd
Snabb och enkel linsgryta
  • Recept utan gluten & socker

Snabb och enkel linsgryta

  • 2025-10-28
Total
0
Shares
0
0
0

Snabb och enkel linsgryta – perfekt till utflykten!

Letar du efter ett enkelt recept på en smakrik linsgryta som går snabbt att laga och dessutom är perfekt att ta med på utflykt? Då har du hittat rätt!

Den här linsgrytan kräver få ingredienser, går att variera efter vad du har hemma och smakar fantastiskt både nygjord och uppvärmd.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1 zucchini
  • 1 paprika
  • 1 burk krossade tomater
  • 4–5 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 ask linser (röda eller gröna, färdigkokta)
  • Salt och peppar
  • Olja till stekning

Tips: Har du grönsaksrester över från exempelvis tacos – använd dem! Det ger både extra smak och minskar matsvinnet.

Så här lagar du din linsgryta

  1. Förbered grönsakerna. Skär lök, zucchini och paprika i bitar.
  2. Stek grönsakerna. Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek tills de fått fin färg.
  3. Koka basen. I en större kastrull – häll i krossade tomater, vatten och buljongtärning. Låt det koka upp.
  4. Blanda. Tillsätt de stekta grönsakerna och låt allt koka ihop i cirka 10 minuter.
  5. Tillsätt linserna. Häll i linserna och låt grytan koka ytterligare 5 minuter.
  6. Smaka av. Krydda med salt och peppar.

Servera gärna med fröknäcke, bröd eller en klick yoghurt.

linsgryta med massa grönsaker på Trangia-kök

Perfekt som utflyktsmat

Den här linsgrytan håller sig bra i termos och är perfekt att ta med ut i naturen. Oavsett om du äter den vid en fjällsjö, i skogen eller på en parkbänk i stan, kommer den värma både kropp och själ.

📸 Tar du med dig grytan på utflykt? Tagga gärna mig på Instagram så jag får se var du njuter av din måltid!

Gillar du mina recept?

Om du uppskattar att jag delar recept – ämna gärna en kommentar eller dela inlägget vidare.

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Previous Article
Sockerfri rulltårta
  • Recept utan gluten & socker

Rulltårta socker- och glutenfri

  • 2025-10-28
Läs inlägg
Next Article
hemmagjord müsli mitt recept
  • Recept utan gluten & socker

Hemmagjord müsli – mitt eget recept

  • 2025-10-28
Läs inlägg
You May Also Like
Kolbulle glutenfri
Läs inlägg
  • Recept utan gluten & socker

Glutenfri kolbulle på enkelt sätt

  • livetivemdalen
  • 2025-11-05
kladdkaka utan gluten och socker
Läs inlägg
  • Recept utan gluten & socker

Nyttigare kladdkaka utan gluten och socker

  • livetivemdalen
  • 2025-10-28
Blåbärspaj på Cult design porslin
Läs inlägg
  • Recept utan gluten & socker

Glutenfri och sockerfri blåbärspaj

  • livetivemdalen
  • 2025-10-28
hemmagjord müsli mitt recept
Läs inlägg
  • Recept utan gluten & socker

Hemmagjord müsli – mitt eget recept

  • livetivemdalen
  • 2025-10-28
Sockerfri rulltårta
Läs inlägg
  • Recept utan gluten & socker

Rulltårta socker- och glutenfri

  • livetivemdalen
  • 2025-10-28
Chokladbars utan gluten och socker.
Läs inlägg
  • Recept utan gluten & socker

Sockerfria jordnötsbars

  • livetivemdalen
  • 2025-10-27
Våfflor utan socker och gluten. Bra recept till våffeldagen.
Läs inlägg
  • Recept utan gluten & socker

Våfflor utan gluten och vitt socker

  • livetivemdalen
  • 2025-10-25

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Caroline Fredin
Om livet i Vemdalen, platsutveckling, outdoor-äventyr och livsdesign.

Input your search keywords and press Enter.