Våfflor på mitt vis utan tillsatt vitt socker och gluten. Jag äter inte tillsatt vitt socker eller gluten sedan 2014 och då jag berättar det är det många som undrar vad jag istället äter. Så idag bjuder jag på ett recept på en smarrig och enkel variant på våffla som jag hittat på själv. Detta funkar även finfint att ta med som turmat. Endera färdiga eller som smet och grädda över öppen eld.
VÅFFLOR
Mosa en stor lagomt mogen gul banan
4-5 ägg
1 tsk vaniljpulver
1 nypa salt
2 dl mandelmjöl
Vispa allt och grädda med smör.
HALLONSYLT
2 dl hallon
2-3 dadlar
Mixa med stavmixer. Tillsätt 1 msk chiafrön. Blanda.
Ibland avslutar jag med en våffla med kanel och lite kokossocker bara för att det är lyxigt.
Njut! ❤️️
Spara ner receptet om du vill kunna hitta det lätt sen och dela gärna med dina vänner!



